Laptop ACER A315-21-949X – Review

Daca acum 10 ani laptop-urile Acer nu inspirau mare incredere lucrurile s-au schimbat foarte mult in ultimii ani, acest brand este tot mai mult asociat cu cel mai bun raport calitate / performanta / pret si, pe langa segmentul consumer, a intrat inclusiv pe nisele business sau gaming cu laptop-uri de top. Astfel un laptop ca Acer A315-21-949X ce face parte din categoria office / multimedia putem spune ca este best-buy in zona sa de pret.

Acest model este foarte ok pentru cei ce navigheaza pe internet si deschid foarte multe tab-uri, cei 8 GB de memorie ram pot sustine fara probleme web browsing extrem. De asemenea este perfect ca laptop pentru serviciu in aplicatii de birou (ex. Word, Excel, contabilitate etc.) sau pentru vizionare de filme.

Designul este simplu dar in acelasi timp atractiv, desi are o culoare inchisa comuna se remarca prin textura de pe capac ce are un aspect de tesatura textila usor iesita in relief. Carcasa este fabricata din plastic dar s-a ales un plastic de calitate ce nu lasa senzatia de ieftin si este destul de solid, flexeaza doar in zonele clasice (centrul capacului si tastatura) dar la o apasare destul de puternica, nu la utilizare normala.

Procesorul dual-core AMD A9-9420 este cel mai rapid din seria de APU-uri Stoney Ridge dar ca putere de procesare este ceva mai slab decat un Intel Core i3, se remarca in special in sarcini single-core datorita frecvente mari (ajunge in Turbo Boost la 3.6 GHz) unde se impune in fata concurentului de la Intel. Cu toate astea este un procesor foarte ok pentru utilizare de zi cu zi, atat timp cat nu doriti sa faceti editare video, modelare 3D sau sa rulati masini virtuale totul e ok, nu o sa va limiteze in niciun fel.

Placa video AMD Radeon R5 este integrata direct in procesor si ofera performante mai modeste, similare cu cele oferite de placile integrate produse de Intel. Astfel, este foarte ok pentru filme (Full HD / 1080p si chiar 4K / 2160p) dar pe partea de gaming lasa de dorit, mai exact puteti juca doar jocuri cu grafica mai slabuta gen: Farming Simulator 17, World of Warships, Tomb Raider, Counter-Strike GO, Diablo III, World of Warcraft, League of Legends, Dota 2 etc.

Bine de stiut:

  • Autonomia acumulatorului nedetasabil este de aproximativ 4-5 ore dar cu mentiunea ca laptop-ul sa fie folosit pentru navigare pe internet, office sau multimedia (filme, muzica etc.) dar cu luminozitatea ecranului setata cel mult la nivel mediu.
  • Ecranul de 15.6 inch este un LED banal cu rezolutie HD (1366×768 de pixeli). Acesta are culori placute, corect reproduse si o luminozitate optima.
  • Poate fi imbunatatit usor deoarece pe spate are cai de acces separate, la un eventual upgrade nu pierdeti garantia daca inlocuiti ram-ul sau hard disk-ul acasa. Recomand sa schimbati hard disk-ul clasic cu un SSD deoarece o sa simtiti imediat un aport imens la capitolul performanta.
  • Nu are DVD-RW dar pe partea de multimedia vine cu cititor de carduri si o camera web.
  • Placa de retea wireless de tip 802.11 ac permite viteza mare de transfer si consuma mai putina energie electrica.  De asemenea poate fi conectat la internet direct prin cablu.
  • Porturile prezente sunt cele standard, aveti acces la 3 USB-uri (2 x USB 2.0 si 1 x USB 3.0 mai rapid), iesire video digitala HDMI si conectori audio.
  • Sistemul de operare preinstalat este o distributie Linux, din fericire aceasta poate fi stearsa usor si se poate instala Windows, recomand sa mergeti pe Windows 10 deoarece doar pentru aceasta versiune ofera drivere Microsoft.

Acer A315-21-949X este un laptop de buget cu raport performanta / pret foarte bun si este perfect pentru utilizare in regim office / multimedia. Poate fi folosit cu succes ca laptop pentru acasa, serviciu sau scoala.

Sumar
Data
Numele produsului
Laptop ACER A315-21-949X
Nota Redacției
41star1star1star1stargray

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.