Laptop Acer Aspire A114-31-P5G8 – Review

Acer Aspire A114-31-P5G8 este un model de laptop de buget, de dimensiuni ceva mai reduse fiind construit in special pentru un plus de portabilitate. Mentionez ca este un laptop cu performante mai modeste, deci nu il recomand pentru gaming sau aplicatii prea intensive, acesta este mai potrivit pentru office / multimedia.

Designul este modern si vine inclusiv cu noua semnatura marca Acer, mai exact finisaj cu aspect de metal slefuit pe zona de suport a palmelor si o textura ce imita o tesatura textila pe capac. Laptop-ul este fabricat 100% dintr-un plastic de calitate ce nu lasa la atingere impresia de ieftin si se simte destul de solid chiar si la o apasare mai serioasa.

Configuratia hardware mai modesta a laptop-ului nu il face neaparat lent doar ca este potrivit pentru un tip de sarcini si foarte nepotrivit pentru altele, de exemplu nu este o alegere prea buna pentru gaming, multitasking excesiv, editare video si altele ce necesita putere de procesare foarte mare. In schimb este excelent pentru navigare pe internet, vizionare de continut multimedia (filme, seriale, muzica, Youtube etc.), office, contabilitate si chiar programare.

Procesorul Intel Pentium 4200 este un model cu 4 nuclee fizice din seria Apolo Lake ce a fost construit pentru laptop-uri de buget. Nu este un model foarte performant dar ofera putere suficienta pentru utilizare in regim office multimedia, nu o sa simtiti limitari din cauza procesorului. Acesta atinge in Turbo Boost o frecventa de 2.5 GHz, este construit pe litografie de 14 nm cu tranzistori FinFET si are un consum de energie electrica foarte mic (maxim 6W).

Tot in procesor este integrat un chipset grafic Intel HD Graphics 505 ce nu are memorie dedicata si isi ia cat are nevoie din memoria ram a laptop-ului. Aceasta placa video integrata se descurca excelent cu filmele Full HD si chiar 4K dar pe partea de gaming nu o sa impresioneze, nu a fost conceputa pentru asa ceva. Totusi nu o sa eliminam total jocurile pc, se pot rula fara probleme jocuri mai vechi (in special cele ce nu au cerinte mari pe partea de grafica) si jocuri pe diverse site-uri de internet.

Stocarea nu este realizata pe un hard disk mecanic si pe o unitate de stocare fara elemente in miscare denumita eMMC. Acest tip de stocare este mai rapida decat un hard disk clasic dar mai lenta ca un SSD. Cei 64 de GB cu care vine laptop-ul sunt suficienti pentru Windows, aplicatii, poze si chiar cateva jocuri dar nu o sa puteti salva prea multe filme sau muzica, pentru extinderea capacitatii de stocare puteti oricand achizitiona un hard disk extern de capacitate mare sau un stick USB.

Informatii utile:

  • Autonomia acestui laptop este excelenta, chiar pot spune ca este avantajul principal. Astfel producatorul spune ca se poate ajunge la aproximativ 9 ore de utilizare dar in conditii de economie maxima. O autonomie reala este de aproximativ 6-7 ore de lucru in aplicatii de birou, internet sau filme.
  • Ecranul LED de 14 inch afiseaza o rezolutie HD de 1366×768 pixeli, ofera culori destul de vibrante si are o luminozitate buna.
  • Vine cu suficiente porturi de extensie, sunt disponibile 3 USB-uri (unul dintre acestea fiind modelul rapid USB 3.0), o iesire video digitala HDMI , conectori audio si un cititor de carduri SD.
  • Pe partea de multimedia putini vor simti lipsa unitatii optice DVD-RW deoarece DVD-urile si CD-urile sunt folosite extrem de rar, locul acestora fiind luat de stick-uri de memorie USB sau carduri de memorie. Inclusiv Windows-ul sau o distributie Linux se instaleaza mai bine si mai rapid de pe un stick USB.
  • Surpriza vine si pe partea de conexiune la internet, laptop-ul este dotat cu o placa de retea LAN capabila de viteze Gigabit (1000 Mbps) si o placa WiFi de tip 802.11 ac ce poate sari de 300 Mbps.
  • Sistemul de operare Windows 10 Home (OEM) pe 64 de biti este deja preinstalat pe laptop, astfel ca dupa ce cumparati acest laptop trebuie doar sa-l porniti si il puteti folosi direct, nu mai e nevoie sa apelati la un prieten mai tehnic sau la un service de calculatoare pentru instalare.

In concluzie Acer Aspire A114-31-P5G8 este un laptop cu pret foarte bun ce se adreseaza celor ce necesita un plus de portabilitate pentru accesarea internetului, aplicatii de birou (ex. o suita office), mail si multimedia.

Sumar
Data
Numele produsului
Laptop Acer Aspire A114-31-P5G8
Nota Redacției
41star1star1star1stargray

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.