Acer Aspire AN515-31-56Z7 laptop de gaming – Review

Nu toate laptop-urile de gaming trebuie sa fie neaparat scumpe sau sa fie echipate cu cele mai performante componente posibile, e nevoie pe piata de astfel de dispozitive adresate jocurilor PC dar cu pret mai mic si componente mai slabute dar in acelasi timp suficient de performante incat sa asigure conditii optime pentru gaming ocazional. Din aceasta categorie face parte Acer Aspire AN515-31-56Z7, unul dintre cele mai ieftine laptop-uri pentru gaming si aplicatii ce necesita putere de procesare.

Designul este specific laptop-urilor de gaming si lasa impresia de putere de la prima vedere, carcasa are un aspect industrial cu unghiuri drepte si suprafata cu finisaj de metal slefuit. Carcasa este foarte solida si nu lasa nicio secunda senzatia de produs ieftin, la atingere se simte foarte placut.

Configuratia acestui portabil este foarte bine aleasa si este bazata pe componente performante de ultima generatie ce sporesc functionalitatea laptop-ului si modul de utilizare. Astfel laptop-ul poate fi folosit cu succes pentru vizionare de filme, aplicatii de birou (ex. Microsoft Office), accesarea internetului, programare, editare foto / video, modelare 3D (ex. AutoCAD), rulare de masini virtuale (ex. Virtualbox, VMWare etc.) si in general multitasking.

De apreciat ca s-a inlocuit hard disk-ul lent ce tinea celelalte componente in loc cu un mult mai rapid SSD ce are si un spatiu de stocare destul de generos. De asemenea memoria ram este in cantitate suficienta si rapida fiind noul model DDR4, daca e nevoie de mai mult de 8 GB mai puteti adauga o placuta de 8 GB pe soclul ramas neocupat.

Procesorul este de asemenea un model foarte performant dar in acelasi timp are un consum mic de energie electrica fiind un model ULV (ultra low voltage). Acesta face parte din gama Kaby Lake Refresh si este un model quad-core nativ ce atinge o frecventa maxima de 3.4 GHz datorita tehnologiei Turbo Boost. Cu toate ca este un model quad-core se comporta ca un procesor cu 8 nuclee, tehnologia Hyperthreading transformand nucleele fizice in 8 nuclee virtuale ce pot gestiona simultan 8 fire de executie si aduc un plus important de performanta.

Placa video Nvidia GeForce MX150 face parte din noua linie de placi video dedicate produse de Nvidia si are performante ceva mai mari decat modelul Nvidia GeForce GTX950M din seria trecuta, deci cu alte cuvinte este un model cu performante peste medie si este capabila sa ruleze in conditii optime jocuri PC noi. Este compatibila cu DirectX 12.1 si tehnologii ca Vulkan sau Multi Monitor.

Pe acest laptop, chiar daca in unele cazuri e nevoie sa reduceti detaliile video, se pot juca in conditii bune jocuri ca:  Star Wars Battlefront 2, Need for Speed Payback, Call of Duty WWII, Destiny 2, FIFA 18, F1 2017, Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG), Team Fortress 2, Dirt 4, Rocket League, Prey, For Honor, Resident Evil 7, Call of Duty Infinite Warfare, Titanfall 2, Farming Simulator 17, Battlefield 1, Mirror’s Edge Catalyst, Overwatch, Need for Speed 2016, Hitman 2016, The Division, Far Cry Primal, Rise of the Tomb Raider, Anno 2205, World of Warships, Mad Max, Dota 2 Reborn, GTA V, Counter-Strike GO, World of Warcraft, League of Legends, World of Tanks, Minecraft, Diablo III etc.

Alte informatii utile:

  • Autonomia poate atinge 4.5 – 5 ore daca utilizati laptop-ul pentru navigarea pe diverse pagini de internet, office sau filme. In cazul jocurilor autonomia poate scadea considerabil, mai ales daca jocul cere resurse mari de la sistem.
  • Ecranul LED prezinta o rezolutie Full HD si suprafata antireflexiva. De asemenea se remarca prin culori vii si luminozitate foarte buna.
  • Tastatura este optimizata pentru gaming (nu se blocheaza cand se apasa simultan mai multe taste), este foarte ergonomica atat la jocuri cat si la scris. De asemenea vine cu iluminare, nu mai e cazul sa aprindeti veioza daca folositi laptop-ul pe timpul noptii sau intr-o incaparere cu lumina naturala slaba.
  • Nu are unitate optica DVD-RW dar vine in schimb cu un cititor de carduri SD.
  • Porturile sunt in formula completa (un HDMI, doua USB 2.0, un USB 3.0, mufe audio) si chiar include noul port USB 3.1 tip C, acesta este reversibil si ofera viteza mare de transfer.
  • Portul de retea LAN poate fi folosit fara probleme pentru internet la viteza Gigabit (1000 Mbps). Placa wireless fiind un model de tip nou 802.11 ac asigura de asemenea viteze de peste 400 Mbps. Desigur, e nevoie si de un router performant, capabil sa sustina aceste viteze.
  • Linux-ul preinstalat se poate sterge foarte usor daca nu doriti sa folositi un sistem de operare gratuit si cu sursa deschisa. Recomand sa instalati Windows 10 deoarece pentru acesta sunt disponibile oficial drivere.

In concluzie Acer Aspire AN515-31-56Z7 este unul dintre cele mai accesibile laptop-uri de gaming de pe piata si vine cu un raport performanta / calitate / fiabilitate / pret foarte bun, as putea spune aproape imbatabil.

Sumar
Data
Numele produsului
Laptop Gaming Acer Aspire AN515-31-56Z7
Nota Redacției
51star1star1star1star1star

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.