Acer Aspire E5-576G-55XV laptop ieftin de gaming – Review

Gaming-ul pe laptop-uri nu prea este asociat niciodata cu buget mic dar daca nu sunt pretentii prea mari in special in ceea ce priveste detaliile video sunt cateva variante de portabile cu pret accesibil ce permit gaming-ul ocazional. Unul dintre aceste modele este Acer Aspire E5-576G-55XV, acesta nu se remarca doar prin placa video dedicata cu performante destul de bune ci si prin componente de ultima generatie si dotari de top ce aduc un plus de functionalitate si nu in ultimul rand performanta.

Designul laptop-ului este de asemenea foarte reusit, pe carcasa din plastic solid intalnim elemente ca finisaj cu aspect de aluminiu slefuit iar pe capac avem un model de-a dreptul superb ce lasa impresia de texturi cu aspect textil dar si metalic. Aspectul pot spune ca este destul de unic fata de ce am vazut pana acum pe laptop-uri si iese clar in evidenta cu toate ca are o culoare banala (gri-carbune).

Configuratia hardware este adaptata pentru office / multimedia cu un plus important pe partea de performanta oferit de procesorul Intel Core i5 ce face laptop-ul mai puternic si permite lucrul cu aplicatii de editare foto / video, modelare 3D (ex. AutoCAD), multitasking extrem, navigare web cu multe tab-uri deschise si chiar rulare de masini virtuale.

Un alt atuu important al acestei configuratii este unitatea de stocare SSD cu capacitatea de 256 GB. Cu toate ca un hard disk clasic probabil aducea mai mult spatiu de stocare consider ca SSD-ul este mult mai potrivit pe laptop-uri de ultima generatie deoarece creste per total performanta produsului prin viteza de scriere foarte mare si timpul de incarcare incredibil de mic.

Placa video dedicata nu este chiar vreun varf de gama al producatorului Nvidia dar nici cel mai prost model, se claseaza undeva in zona cu performante medii si este capabila sa ruleze jocuri cu detalii video mai complexe si va permite sa vizionati filme la rezolutie mare (Full HD / 1080p si 4K / 2160p). La unele jocuri este nevoie sa scadeti detaliile video la nivel mediu si in cazuri mai izolate chiar si pe low pentru a putea rula fluent jocurile noi cu cerinte mari de sistem.

O scurta lista cu jocuri mai populare ce au fost testate cu succes pe aceasta configuratie este: Dirt 4, Rocket League, Warhammer 40.000, Resident Evil 7, Watch Dogs 2, Call of Duty Infinite Warfare, Titanfall 2, Battlefield 1, Civilization VI, FIFA 18, Overwatch, Doom, Need for Speed 2016, Far Cry Primal, Rainbow Six Siege, Star Wars Battlefront, Anno 2205, Metal Gear Solid V, Mad Max, Dota 2 Reborn, GTA 5, Counter-Strike GO, League of Legends, World of Tanks, World of Warships, Evolve, The Crew etc.

Alte caracteristici prin care se evidentiaza:

  • Ecranul este un LED clasic cu rezolutie HD dar ce se remarca prin faptul ca are suprafata antireflexiva.
  • Puteti face upgrade atat la memoria ram cat si la SSD.
  • Nu are unitate optica DVD, daca folositi frecvent asa ceva (desi sunt slabe sanse) puteti achizitiona separat o astfel de unitate externa ce se poate conecta la portabil prin USB.
  • Pe langa porturile clasice ce nu mai e cazul sa le amintim aveti acces si la noul port USB 3.1 tip C.
  • Placa de retea LAN atinge viteze maxime de 1000 Mbps (Gigabit) iar pe WiFi puteti ajunge fara probleme la 400 – 450 Mbps deoarece modul wireless este de tip 802.11 ac.
  • Camera web filmeaza la calitate HD, conversatiile pe Facebook, Skype etc. vor fi unele de calitate.
  • Tastatura nu este un model iluminat dar este foarte comoda iar tastele au o cursa potrivita atat pentru scris cat si pentru gaming.
  • Sistemul de operare Linux ce este preinstalat se poate sterge foarte usor si in locul acestuia puteti instala Windows. Producatorul ofera drivere doar pentru Windows 10, deci nu va recomand sa incercati o versiune mai veche deoarece mai mult ca sigur vor fi probleme.

Astfel Acer Aspire E5-576G-55XV este un laptop din clasa multimedia cu raport pret / performanta / fiabilitate foarte bun ce este ideal de asemenea pentru gaming ocazional dar si pentru lucrul cu aplicatii ce necesita putere mai mare de procesare.

Sumar
Data
Numele produsului
Acer Aspire E5-576G-55XV
Nota Redacției
51star1star1star1star1star

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.