Laptop Gaming Acer Nitro 5 AN515-54-54F – Review

Acer Nitro 5 AN515-54-54F este răspunsul celor de la Acer la serii concurente din categoria portabilelor destinate gaming-ului precum Asus RoG, HP Omen sau chiar Dell Alienware. Seria Acer Nitro vine totuși cu un avantaj de luat în seamă și anume un raport calitate / performanță / preț mult mai bun, chiar imposibil de egalat.

Intră AICI pentru mai multe păreri si cel mai mic preț!

Recomandat pentru:

Deși la bază se recomandă ca laptop de gaming eu aș completa cu faptul că este un produs destinat și celor ce au nevoie de un portabil cu performanțe foarte bune și pentru alte sarcini ce au nevoie de resurse hardware cum ar fi editarea video, modelarea 2D/3D (ex. AutoCAD, Maya etc.), rulare de mașini virtuale (ex. VMWare, Virtualbox, QEMU etc.) sau pur și simplu multitasking.

Design

Design-ul este puternic inspirat de scopul principal al laptop-ului (Jocurile PC), atât prin forma impunătoare a carcasei cu un aspect ușor industrial dat de unghiurile drepte dar și prin textura în relief foarte ok la atingere de pe capacul laptop-ului cât și prin culorile alese (culoarea predominantă fiind Obsidian Black dar are și câteva linii de culoare roșie ce scot mai bine produsul în evidență și îi conferă un plus de unicitate).

Gaming

Nu este echipat cu un procesor sau o placă video vârf de gamă dar configurația curentă este, din punctul meu de vedere, mai mult decât suficientă pentru a rula aplicații cu cerințe mari de sistem sau ultimele apariții în materie de gaming PC.

Placa video dedicată Nvidia GeForce GTX 1650 este un model bazat pe arhitectura Turing cu 4 GB de memorie GDDR5 și o frecvență de bază de 1395 MHz și 1560 MHz în boost și este compatibilă cu DirectX 12.1.

La rezoluția ecranului (Full HD – 1920×1080 pixeli) poate rula în condiții optime și cu detaliile video la nivel înalt cam orice joc de pe piață și o să facă față cu succes și celor ce urmează sa se lanseze în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

Câteva exemple de jocuri testate pe această configurație: Star Wars Jedi Fallen Order 2019, Need for Speed Heat 2019, Call of Duty Modern Warfare 2019, Ghost Recon Breakpoint 2019, FIFA 20 (2019), GRID 2019, Control 2019, Borderlands 3, F1 2019, Anno 1800, Rage 2, Total War Three Kingdoms, The Division 2, Far Cry New Dawn, Anthem, Dota 2 Reborn, Counter-Strike GO, World of Tanks enCore, Warcraft 3, League of Legends, Apex Legends, Darksiders III, Battlefield V, Just Cause 4, Assassin’s Creed Odyssey, Shadow of the Tomb Raider, The Crew 2, Fortnite, ELEX, PUBG, Rocket League, Overwatch, World of Warships etc.

Caracteristici principale:

 • Procesor quad-core nativ model Intel Core i5 9300H cu frecvență maximă de 4.1 GHz in Turbo Boost. Dispune de tehnologia Hyper-threading ce transformă cele 4 core-uri fizice în 8 nuclee virtuale, oferind astfel un plus important de performanță.
 • Vine cu 8 GB de memorie ram de tip DDR4 ce ocupă un slot de memorie ram, dacă aveți nevoie de mai mult mai puteți monta fără probleme încă un modul de memorie ram.
 • Spațiul de stocare este generos – 512 GB, spun asta pentru că stocarea este foarte rapidă de tip SSD, adică totul se încarcă aproape instant (avantajul principal al unui SSD) și viteza de copiere este mare (~500 MB/s).
 • Ecranul cu diagonala de 15.6 inch are un panou IPS ce aduce unghiuri largi de vizualizare și culori mai bune iar rezoluția Full Hd este perfectă pentru aceste dimensiuni atât pentru jocuri dar și pentru alte task-uri pentru că puteți lucra mai eficient cu mai multe aplicații rulate simultan pe un spațiu de afișare mai mare.
 • Autonomia este foarte ok pentru un laptop cu consum mai mare de energie electrică datorat componentelor performante, se poate atinge lejer 3.5 – 4.5 ore la navigare pe internet sau la vizionarea filmelor. Dacă rulați jocuri cu laptop-ul pe acumulator autonomia o să fie automat mai proastă și o să fie direct legată de cerințele de sistem ale jocului, cu cât cere mai multe resurse cu atât o să obțineți o autonomie mai slabă.
 • Trebuie să menționez că nu dispune de unitate optică DVD-RW (ca mai toate laptop-urile scoase pe piață în ultimii ani). Nu este neapărat ceva negativ pentru că nu foarte multă lume mai folosește CD-uri sau DVD-uri. Dacă totuși aveți nevoie de așa ceva nu trebuie să căutați neapărat alt laptop doar pentru acest mic neajuns, sunt disponibile pe piață unități optice externe ce se conectează pe USB (nu sunt prea scumpe).
 • Conectivitatea este reprezentată de: 2 porturi USB 3.1, 1 port USB 2.0, un port USB tip C, conectori audio tip jack pentru căști/microfon, intrare RJ-45 pentru internet prin fir și o ieșire video digitală de tip HDMI.
 • Placa de rețea wireless este de tip 802.11 ax (are viteză de transfer foarte bună) iar placa LAN este de tip Gigabit (1000 Mbps).
 • Tastatura de tip chiclet este iluminată și optimizată pentru gaming (nu se blochează cand tineți apăsate mai multe taste), de asemenea este foarte ergonomică și bună pentru scris.
 • Touchpad-ul este foarte precis și suportă gesturi multiple pentru a efectua mai ușor anumite sarcini.
 • Sistemul de ventilație este foarte eficient fiind de tip dual, adică un ventilator este responsabil cu răcirea procesorului iar celălalt cu răcirea plăcii video.
 • Ca sistem de operare este preinstalată o distribuție Linux dar se poate șterge foarte ușor și apoi instala Windows (ex. Windows 10).

Concluzie

Astfel dacă vă doriți un laptop performant “bun la toate” (nu doar pentru jocuri PC) cu un preț mai de buget nu trebuie să ignorați acest model Acer Nitro 5 AN515-54-54F pentru că este, cum le place americanilor să spună, “best bang for your buck”, adică primiți mai mult pentru prețul plătit.

Afișează cel mai bun PREȚ cu transport gratuit oriunde în țară!

Sumar
Data
Numele produsului
Laptop Gaming Acer Nitro 5 AN515-54-54F
Nota Redacției
51star1star1star1star1star

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.