Laptop ASUS N580VN-DM053 – Review

Despre Asus pot spune ca produce unele dintre cele mai elegante laptop-uri de pe piata si nu ma refer doar la produsele scumpe din categoria business ci si la modelele ieftine de laptop-uri consumer. Laptop-ul ASUS N580VN-DM053 este un portabil premium cu un pret de achizitie corect ce vine cu probabil cel mai bun sunet intalnit pe laptop-uri, dotari de top si performanta excelenta.

Designul este absolut superb si reflecta statutul de produs premium pe care il are acest laptop. Se vede clar din finisaje si linii ca portabilul are un design business ce il face potrivit ca laptop de serviciu. Carcasa din aluminiu ajuta de asemenea mult la aspect dar in acelasi timp ofera o racire mai eficienta a componentelor si laptop-ul este mult mai solid ca unul fabricat din plastic.

Componentele alese pentru configuratia acestui laptop sunt unele foarte performante ce asigura mediul optim pentru orice tip de utilizare, fie ca vorbim de chestii simple cum ar fi accesarea internetului, lucrul cu aplicatii de birou (ex. o suita Office) sau vizionare de filme, dar si pentru gaming sau aplicatii ce au consum mare de resurse hardware (ex. editare foto / video, AutoCAD, virtualizare, programare, multitasking si altele).

Vine echipat cu un procesor de top, de fapt este unul dintre cele mai rapide procesoare quad-core disponibile pentru laptop-uri din gama Intel Kaby Lake H. Acest model atinge, in Turbo Boost, o frecventa de 3.8 GHz, are un cache de 6 MB si un consum maxim de 45W. Pe langa tehnologia Hyperthreading ce il face sa functioneze ca un octa-core (8 nuclee virtuale), procesorul pe 64 de biti beneficiaza si de tehnologiile: AVX, AVX2, Quick Sync, Virtualization, AES-NI save etc.

Laptop-ul este vandut direct cu 8 GB de ram DDR4 ce opereaza la o frecventa mai mare, anume 2400 MHz, de regula pe laptop-uri se pune ram DDR4 cu frecventa de 2133 MHz. De apreciat de asemenea ca vine si cu un SSD pe slot M.2 de 128 GB ce mareste considerabil performantele laptop-ului. Stocarea datelor de dimensiuni mai mari se poate face pe hard disk-ul intern de 500 GB.

Placa video NVIDIA GeForce MX150 este un model dedicat cu performante peste medie ce permite gaming ocazional in conditii optime dar si vizionare de filme la rezolutie mare (Full HD si 4K). Puteri rula fara probleme jocuri ca: Star Wars Battlefront 2, FIFA 18, F1 2017, Team Fortress 2, Dirt 4, Rocket League, Prey, Resident Evil 7, Call of Duty Infinite Warfare, Titanfall 2, Farming Simulator 17, Battlefield 1, Mirror’s Edge Catalyst, Overwatch, Need for Speed 2016, Hitman 2016, The Division, Rainbow Six Siege, Anno 2205, World of Warships, Mad Max, Dota 2 Reborn, Batman: Arkham Knight, Dirt Rally, Middle-earth: Shadow of Mordor, Diablo III, Counter-Strike GO, Minecraft etc.

Alte detalii:

  • Autonomia este buna la utilizare clasica (internet, filme, office, muzica), se ajunge fara probleme la 5-6 ore.
  • Ecranul LED de 15.6 inch afiseaza corect culorile, acestea sunt de asemenea destul de vibrante. Rezolutia Full HD (1920×1080 pixeli) ajuta de asemenea deoarece aveti spatiu mai mare de lucru iar imaginile afisate sunt mai bine detaliate.
  • Tastatura este un model chiclet foarte confortabila la folosire pe perioade extinse. Aceasta este de asemenea iluminata si se poate seta intensitatea iluminarii.
  • Se pot aduce imbunatatiri atat pe partea de memorie ram (este loc pentru inca o placuta) cat si la spatiul de stocare, atat SSD-ul cat si hard disk-ul pot fi inlocuite cu unele cu capacitate mai mare, daca e cazul.
  • Vine cu urmatoarele porturi: o iesire video digitala HDMI, un port USB 3.0 (de viteza mare), doua porturi USB 2.0 clasice, conectori audio si un port USB 3.1 tip C (reversibil).
  • Pe partea de multimedia lipseste unitatea DVD-RW dar aveti in schimb acces la un cititor de carduri 3 in 1 si o camera web cu rezolutie HD.
  • Sistemul de operare Endless OS preinstalat pe laptop este de fapt o distributie Linux ce poate fi stearsa fara probleme si in locul acestuia se poate instala Windows 10.

In concluzie ASUS N580VN-DM053 este un laptop excelent pentru cei ce isi doresc un pic mai mult de la un portabil si, pe langa raportul performanta / pret bun, pun accentul pe calitate, aspect si fiabilitate.

Sumar
Data
Numele produsului
Laptop ASUS N580VN-DM053
Nota Redacției
51star1star1star1star1star

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.