Asus TUF A15 FA506IV-AL116 laptop gaming – Review

Asus TUF A15 FA506IV-AL116 este un laptop excelent pentru gaming, mai ales il recomand celor ce vor sa ruleze orice joc de pe piata dar nu isi doresc neaparat sa plateasca pentru modelele premium din clasa Asus RoG in cazul acestui producator. Practic avem de-a face cu un model ce se impune ca un laptop cu raport performanta / calitate / pret foarte bun dar in acelasi timp nu face rabat de la caracteristicile importante din clasa premium cu ar fi tastatura iluminata RGB, sistem de racire dual-fan pentru racire eficienta, posibilitate de upgrade, sunet DTS sau port usb tip C pe langa alte caracteristici.

Designul portabilului este clar inspirat din zona gaming-ului dar nu are un aspect agresiv ce ar putea limita alegerea acestui laptop pentru alte utilizari ci este mai discret, astfel puteti sa-l folositi fara probleme si la locul de munca deoarece liniile in mare sunt destul de clasice. Pe partea de rezistenta sta destul de bine, Asus au intarit zonele cunoscute ca fiind mai sensibile si astfel carcasa nu flexeaza la orice apasare in conditii de utilizare normale.

Pe partea de performanta laptop-ul este de-a dreptul foarte puternic. Vine cu un procesor cu 8 nuclee / 16 thread-uri din ultima serie AMD Ryzen 7 construit pe litografie de 7 nm ce in sarcini multitasking (aplicatii editare foto / video, modelare sau gaming) este mai performant ca modelele Intel Core i7 sau chiar Intel Core i9. Procesorul este asistat in aceste sarcini de cei 8 GB de memorie ram DDR4 cu frecventa de 3200 MHz ce ocupa doar un slot de memorie ram din cele doua disponibile, fiind astfel posibil un eventual upgrade.

Un spor important la capitolul performanta il ofera si SSD-ul de tip PCIe conectat pe slot M.2 ce vine si cu o capacitate generoasa de stocare – 512 GB. Desi acest tip de SSD-uri se remarca in special prin viteza mare de citire / scriere (de ordinul GB) eu consider ca poate mai important este timpul de accesare foarte mic ce face ca toate aplicatiile / sistemul de operare sa se incarce aproape instant si sa ruleze fluid.

Placa video Nvidia GeForce RTX 2060 este de asemenea un model de top pe portabile, ce vine cu 6 GB memorie dedicata. La rezolutia ecranului (Full HD – 1080p) o sa puteti rula in detalii maxime cam orice joc de piata si cele ce or sa apara in viitorul apropiat.

Ecranul laptop-ului nu trebuie nici trecut cu vederea deoarece este un model LED cu diagonala de 15.6 inch si suprafata antireflexiva (mai ok pentru ochi, nu reflecta lumina asemenea unei oglinzi). Caracteristica principala a acestuia este importanta in special pentru gamerii ce vor FPS-uri cat mai multe deoarece este un ecran pe 144Hz fiind ideal pentru shootere si, in general, jocuri cu actiune rapida cum ar fi cele esports.

Astfel Asus TUF A15 FA506IV-AL116 este un model destul de echilibrat atat ca specificatii tehnice dar si ca dotari, pret si constructie. Personal as fi preferat sa vina cu 16 GB de memorie ram dar acest upgrade il puteti face cand este necesar, momentan pentru gaming la rezolutie Full HD nu prea e cazul si doar daca lucrati la nivel pro cu aplicatii de editare video sau modelare 3D poate ar trebui sa aduceti curand aceasta imbunatatire.

Urmați acest link pentru părerile cumpărătorilor, poze și prețul zilei!

Sumar
Data
Numele produsului
Asus TUF A15 FA506IV-AL116
Nota Redacției
51star1star1star1star1star
Product Name
Asus TUF A15 FA506IV-AL116

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.