Laptop ASUS X542UR-DM056 – Review

Specificatii tehnice:

  • Procesor dual-core Intel Core i7 7500U cu frecventa de 3.5 GHz si cache de 4 MB.
  • Placa video dedicata Nvidia GeForce 930MX de 2 GB (GDDR5) si compatibila DirectX 12.
  • 4 GB memorie ram tip DDR4 cu frecventa de 2133 MHz, permite upgrade (un slot liber).
  • Hard disk SATA3 cu spatiu de stocare de 1 TB, pentru performanta se poate schimba cu un SSD.
  • Ecran de 15.6 inch tip LED cu suprafata antireflexiva, rezolutie Full HD (1920×1080 pixeli) si panou TN. Are culori decente si luminozitate buna.
  • Sistem de operare: Endless OS. Se poate sterge si instala in loc Windows  10 si/sau diverse distributii de Linux (testat cu Ubuntu, Linux Mint, Arch Linux, Debian, Suse, Fedora etc.)

Review ASUS X542UR-DM056

Acest portabil face parte din ultima linie de laptop-uri ale bine-cunoscutei serii consumer Asus X si se bucura de tehnologii de ultima generatie cum ar fi: procesor din gama Kabylake, placa video din ultima serie Nvidia, memorie ram tip DDR4 etc. dar si de dotari mai premium cum ar fi: portul USB tip C (model nou ce permite introducerea in orice pozitie), cititor de carduri sau placa de retea cu viteza Gigabit. Acest model este destinat unei utilizari in regim multimedia si este un laptop fiabil.

Designul se remarca prin finisajele moderne cu aspect metalic si cu influente clare din zona de produse orientate catre clientii business. Carcasa este fabricata din plastic rezistent cu componente perfect imbinate incat sa ofere o senzatie generala de laptop solid si o senzatie placuta la atingerea suprafetei texturate.

Autonomia este acceptabila, daca folositi laptop-ul pentru sarcini mai usoare cum ar fi navigarea pe internet, vizionarea de filme sau aplicatii de birou (office) va puteti astepta la aproximativ 4-5 ore de utilizare, chiar ceva mai mult in mod super-economic (luminozitate cat mai mica a ecranului si fara multitasking).

Recomandat pentru:

Desi il recomand in special pentru sarcini office/multimedia acest portabil se descurca excelent si in aplicatii ce necesita un nivel mai ridicat de performante datorita procesorului puternic si a memoriei DDR4. Este de asemenea bun pentru multitasking dar posibil sa fie nevoie de inca 4 GB de memorie ram in cazuri extreme. Puteti viziona fara probleme filme la rezolutii inalte (Full HD sau 4K), se pot face editari foto/video, lucra cu aplicatii tip CAD si chiar masini virtuale.

Gaming (jocuri PC) pe acest model:

Portabilul nu este chiar un model de gaming deoarece este echipat cu o placa video mai modesta ce nu poate face fata jocurilor proaspat lansate pe piata daca aveti pretentia de detalii video maxime, trebuie fie sa scadeti detaliile video sau sa va multumiti cu titluri noi ce au cerinte video mai modeste.

Sumar
Data
Numele produsului
Laptop ASUS X542UR-DM056
Nota Redacției
51star1star1star1star1star

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.