Categorii
Periferice IT

DVD-RW extern ASUS SDRW-08D2S-UBK USB – Review

In cele ce urmeaza o sa va prezint o unitate optica externa de tip DVD-RW si anume, dupa cum ma tradeaza titlul acestei recenzii, ASUS SDRW-08D2S-UBK. Desi acum ceva timp nu credeam ca o sa spun asta, dar acest tip de produse fie interne sau externe au devenit niste produse de nisa, folosite in special la diverse evenimente (filmarile cu nunta, botez, cununie etc. oferite invitatilor), in relatia cu anumite institutii ale statului sau de cei ce au arhive de astfel de discuri.

AICI pentru mai multe păreri, poze si prețul zilei!

Scurta istorie…

Totusi nu putem trece direct la subiect fara un mic istoric, aceste unitati optice au fost un veritabil varf de lance al tehnologiei acum peste 20 de ani, erau foarte scumpe si destul de rare, ceva ani mai tarziu au ajuns sa insoteasca aproape orice laptop sau calculator pus in vanzare iar in zilele noastre 99.9% dintre modelele de laptop-uri nu mai sunt echipate cu asa ceva iar pe calculatoare desktop sunt de asemenea destul de rare.

Design si constructie

La acest model de unitate optica externa pot spune ca s-a lucrat, designul este elegant, simplu si slim, practic avem o combinatie foarte reusita dintre portabilitate maxima si aspect. Carcasa este de asemenea fabricata dintr-un plastic de calitate si desi nu am facut un test de ciocnire pot spune ca se simte destul de rezistenta. Sertarul de asemenea este solid si este scos la o simpla apasare pe butonul argintiu.

Informatii tehnice

In ceea ce priveste functia de baza, adica citit sau inscriptionat DVD-uri si CD-uri fie ele si rescriptiptibile sau nu, pot spune ca se descurca onorabil si toate acestea la o viteza destul de buna cu toate ca este un pic mai lent ca o unitate optica fixa dintr-un calculator. Este compatibil cu 99% dintre formatele de CD-uri si DVD-uri ce se mai gasesc pe piata, eu nu am intalnit ceva ce nu ar putea citi sau inscriptiona dar am lasat o marja de eroare de 1% pentru ca este posibil sa existe si vreun format mai exotic cu care acesta nu este compatibil.

Acesta se conecteaza pe un port USB traditional fie unul clasic USB 2.0 sau mai rapidul USB 3.0.

Tin sa mentionez ca este un DVD-RW extern foarte silentios, doar in anumite cazuri puteti auzi un zgomot mai puternic si asta de regula are legatura cu calitatea discurilor folosite nu neaparat este un defect al unitatii optice.

Este livrat la pachet cu ceva software dedicat pentru astfel de dispozitive, mai exact Cyberlink Power2Go 7 si E-Green. Regasiti si un CD cu drivere dar putin probabil sa aveti nevoie de acesta deoarece fiind un dispozitiv “ plug and play” este recunoscut automat de majoritatea sistemelor de operare.

Si deoarece am adus discutia despre sisteme de operare, produsul este compatibil cu orice Windows incepand cu varianta XP pana la Windows 10 sau chiar si versiuni de Windows Server. De asemenea este compatibil cu Mac OS.

Concluzie

Astfel acest DVD-RW extern ASUS SDRW-08D2S-UBK este o unitate optica cu conectare pe USB ce isi face cu succes treaba pentru care a fost conceput, are un pret decent si daca peste toate acestea adaugam un design excelent sau portabilitatea maxima putem spune ca avem un produs chiar premium, cu alte cuvinte un best-buy.

Urmați acest link pentru părerile cumpărătorilor, poze și prețul zilei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *