Categorii
Laptop-uri

Laptop HP 15s-eq0081nq – Review

HP 15s-eq0081nq este un laptop de dimensiuni clasice cu pret bun ce as putea spune ca este din categoria office / multimedia dar performantele mai bune ale acestuia il recomanda si pentru sarcini mai intensive cum ar fi editarea foto / video, multitasking, programare, modelare 3D etc. De asemenea trebuie sa mentionez ca nu este un portabil destinat jocurilor deoarece nu vine cu o placa video dedicata, poate rula totusi in special jocuri din categoria eSports, gen cele online.

AICI pentru mai multe păreri, poze si prețul zilei!

Desi liniile carcasei sunt unele clasice, designul acestuia este deosebit datorita nuantei de albastru aleasa si a formatului slim fiind astfel potrivit pentru folosire in orice mediu de lucru (inclusiv scoala sau la serviciu). De asemenea surprafata laptop-ului este placuta la atingere iar constructia este una destul de solida pentru un portabil de buget.

Atat timp cat nu luam in considerare gaming-ul, putem spune despre acest laptop ca este unul cu performante medii sau peste medii. Spun asta deoare este echipat cu un procesor quad-core din gama AMD Zen iar cei 8 GB de memorie ram si ultra-rapidul mediu de stocare SSD de tip PCIe conectat pe slot M.2 cu capacitate de 256 GB completeaza armonios acest tablou oferind o configuratie echilibrata si foarte responsiva.

Fiind un portabil cu placa video integrata direct in procesor nu este o alegere prea fericita pentru gaming, mai ales daca scopul este sa rulezi ultimele aparitii in materie de jocuri video (si ma refer aici la cele cu cerinte mari pe partea de grafica). Astfel o sa puteti rula fara probleme, la rezolutia nativa a ecranului (1920 x 1080) si cu detalii video bune jocuri (in special cele de tip online) ca: League of Legends, Counter-Strike GO, Overwatch, World of Tanks, Dota 2 Reborn, FIFA 20, Rocket Legue, Starcraft 2, Diablo III, World of Warships. Team Fortress 2 etc.

Bine de stiut:

  • Autonomia bateriei Li-ion este de 4-6 ore atat timp cat nu rulati jocuri, aplicatii cu cerinte mari de sistem si nu exagerati cu multitasking-ul.
  • Ecranul prezinta o diagonala de 15.6 inch clasica, este de tip LED cu panou IPS, afiseaza o rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli) si are o luminozitate de 250 niti. De apreciat suprafata anti-reflexiva ce este odihnitoare pentru ochi si nu se transforma in oglinda. Culorile sunt reproduse decent dar nu l-as recomanda pentru editare foto la nivel PRO.
  • Nu este echipat cu unitate optica DVD dar are in schimb cititor de carduri format SD.
  • Conectivitatea cu alte dispozitive este asigurata de: 2 porturi USB rapide tip 3.1, un port USB tip C (reversibil), iesire video HDMI si un jack combo pentru microfon / casti.
  • Dispune de o camera web si un sistem de microfoane dual. Acestea sunt pozitionate pe rama de sus a ecranului.
  • Sistemul de operare preinstalat Free DOS poate fi sters iar in locul acestuia puteti instala Windows 10 sau diverse distributii Linux (ex. Ubuntu, Linux Mint, Fedora etc.)

Conform celor scrise mai sus, pot trage concluzia ca HP 15s-eq0081nq este un laptop din categoria office / multimedia ce beneficiaza de suficiente resurse hardware pentru a fi folosit si in sarcini mai intensive, astfel fiind un portabil foarte versatil si cu un raport pret / calitate / performanta bun, mai ales daca scopul achizitiei nu este gaming-ul.

Urmați acest link pentru părerile cumpărătorilor, poze și prețul zilei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *