HP 15s-eq1002nq laptop ieftin – Review

HP 15s-eq1002nq este un laptop foarte atractiv in categoria sa, desi se recomanda ca un model foarte ieftin prezinta cateva caracteristici interesante, mai exact se remarca prin rezolutia ecranului, stocare de tip SSD, port USB tip C etc. Fiind un model de buget il recomand in special pentru utilizare office / web / multimedia, in niciun caz jocuri sau aplicatii cu cerinte mari de sistem deoarece dotarile hardware sunt limitate de pretul accesibil.

AICI pentru mai multe păreri, poze si prețul zilei!

Aspectul acestuia o sa-l gasiti probabil destul de simplu, nu se remarca prin finisaje premium sau culori stridente dar nici nu deranjeaza. Carcasa din plastic este suficient de rezistenta, nu flexeaza puternic si prezinta o textura simpla usor iesita in relief pentru a preveni transpiratia palmelor in timpul folosirii. Culoarea este uniform distribuita pe toata suprafata carcasei, o nuanta de gri inchis absolut banala. Cu alte cuvinte nu este un laptop ce iese in evidenta prin ceva anume.

Pe partea de hardware avem un procesor entry-level dual-core AMD din seria Ryzen ce beneficiaza de SMT – echivalentul HyperThreading-ului de la Intel, adica se comporta ca un procesor quad-core fiind capabil sa ruleze patru fire de executie in acelasi timp. Acest procesor are frecventa de baza de 2.4 GHz si in Turbo Boost atinge 3.3 GHz la nevoie. As fi preferat sa vina cu mai mult de 4 GB de ram DDR4, astfel nu recomand sa rulati simultan prea multe aplicatii sau sa deschideti zeci de tab-uri in navigatorul web.

Stocarea este punctul forte al laptop-ului deoarece nu are un hard disk clasic lent ci un SSD cu capacitate de 256 GB pe interfata PCIe conectat pe un slot M.2, acesta ofera viteze de transfer foarte mari si, cel mai important, timp de acces foarte mic, facand astfel aplicatiile si sistemul de operare sa ruleze fluid si sa se incarce rapid.

Nu este prevazut nici cu placa video dedicata, astfel gaming-ul aproape iese din discutie, mai ales daca preferati jocurile cu grafica moderna. Chipsetul video fiind unul integrat direct in procesor, un model AMD Radeon RX Vega 3. Puteti viziona fara probleme filme la rezolutie Full HD si chiar 4K iar pe partea de jocuri PC puteti juca titluri ca: Team Fortress 2, Farming Simulator 17, Dota, Counter-Strike GO si alte jocuri de generatie mai veche.

Este de apreciat faptul ca, in ciuda pretului mic, este echipat cu un ecran LED cu rezolutie Full HD (1920×1080 pixeli) ce beneficiaza si de o suprafata antireflexiva. In ceea ce priveste culorile sau luminozitatea nu este impresionant dar nici nu are ceva probleme.

In concluzie pot spune fara nicio rezerva ca desi la prima vedere HP 15s-eq1002nq pare o solutie de compromis de fapt este o alegere excelenta pentru un laptop ieftin datorita atuurilor mentionate mai sus. Poate fi un laptop decent pentru un elev / student sau orice alta persoana ce are nevoie de un dispozitiv portabil pentru accesarea internetului, vizionare de filme sau aplicatii de birou (suita Office, aplicatii de contabilitate sau diverse programe ce tin de locul de munca).

Urmați acest link pentru părerile cumpărătorilor, poze și prețul zilei!

Sumar
Data
Numele produsului
Laptop HP 15s-eq1002nq
Nota Redacției
41star1star1star1stargray
Product Name
Laptop HP 15s-eq1002nq

2 comentarii » Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.