Categorii
Laptop-uri

Laptop HP 17-by0000nq – Review

Desi in ultimii ani tendinta pe piata laptop-urilor este cea de minimizare si introducere treptata a ecranelor cu touch, totusi acestea nu sunt mereu cea mai buna varianta si modele ca HP 17-by0000nq vin sa completeze o nisa din ce in ce mai redusa, cea a portabilelor cu ecran generos.

Designul este cel clasic cu care ne-a obisnuit HP, cu cateva mici exceptii (seria de gaming HP Omen) cam toate laptop-urile au un aspect business cu culori neutre (in cazul de fata nuante de gri) si finisaje ce imita metalul. Carcasa, desi fabricata din plastic, este realizata astfel incat sa ofere rezistenta maxima si sa lase o senzatie de “bine facut”, fara zone sensibile ce flexeaza prea mult la apasare.

Ecranul laptop-ului este probabil unul dintre principalele motive pentru care va intereseaza acest laptop, mai exact diagonala de 17.3 inch la pachet cu rezolutia Full HD (1920×1080 pixeli). Pe langa aceste detalii principale ar fi bine sa stiti faptul ca acest ecran se bazeaza pe un panou IPS ce ii confera unghiuri largi de vizibilitate dar si culori bune sau luminozitate excelenta.

Acest model de laptop nu doar ca are dimensiuni mai mari dar si performanta este pe masura, astfel vine echipat cu suficienta memorie ram si un procesor de ultima generatie ce aduce performante peste medie. Astfel pot spune ca portabilul este destul de versatil in ceea ce priveste modul de utilizare, poate fi folosit pur si simplu pentru office, navigare web si multimedia dar este de asemenea ideal pentru editare foto / video, randari 3D, lucrul cu mai multe aplicatii simultan, rulare de masini virtuale pentru testarea sistemelor de operare etc.

Procesorul din gama Intel Core i5 face parte din ultima generatie de produse si este primul i5 quad-core nativ, ofera un spor foarte mare la capitolul performanta in raport cu modelele i5 din generatiile anterioare. Memoria ram este de asemenea de tip DDR4 ce ofera de asemenea un plus de performanta fata de modulele DDR3.

Placa video dedicata AMD Radeon 520 cu 2 GB de memorie GDDR5 nu ar fi chiar cea mai fericita alegere pentru gaming, de fapt laptop-ul nici nu este prezentat ca un model creat pentru jocuri PC. Astfel nu prea va puteti baza pe aceasta sa ruleze jocuri de ultima generatie cu detalii video foarte complexe dar se descurca excelent cu jocuri mai vechi (sau mai noi) ce nu au cerinte grafice extreme. Amintesc aici jocuri ca: FIFA 18, Team Fortress 2, Farming Simulator 17, World of Warships, Dota 2 Reborn, Diablo III, Counter-Strike GO, World of Warcraft, League of Legends, Starcraft 2 etc.

Autonomia este foarte buna pentru un laptop cu ecran mare si componente puternice ce au consum serios de energie electrica. Producatorul se lauda cu autonomie de pana la 11 ore dar aceasta e aproape imposibil de atins, mai ales daca doriti sa si folositi laptop-ul. O autonomie mai reala este de 5-6 ore de navigare pe internet, aplicatii office sau vizionare de filme.

In concluzie HP 17-by0000nq in ciuda dimensiunilor este un laptop destul de portabil (greutate 2.5 Kg) si cu o configuratie hardware puternica ce va permite sa folositi laptop-ul pentru aproape orice (mai putin jocuri cu grafica foarte complexa). Vine de asemenea cu un raport performanta / calitate / pret excelent si cu o fiabilitate recunoscuta la nivel international.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *