HP OMEN 15-dc0018nq laptop de gaming – Review

HP OMEN 15-dc0018nq este un laptop ce se pozitioneaza atat ca mod de utilizare dar si ca aspect in zona de produse destinate gaming-ului fiind un portabil excelent pentru jocuri PC dar si pentru alt tip de activitati ce necesita performanta. Laptop-ul construit de compania americana HP este un produs mai de buget in categoria gaming dar acesta ofera un raport calitate / performanta / pret de-a dreptul incredibil.

Designul portabilului este clar al unui laptop de gaming, elementele grafice folosite, liniile puternice si constructia bruta nu lasa loc de indoiala in ceea ce priveste scopul acestuia. Pe langa carcasa solida, rezistenta la mici accidente si zgarieturi, reprezinta un avantaj major faptul ca evacuarea aerului cald se face prin partea din spate a laptop-ului si nu deranjeaza in niciun fel cand tineti mainile pe lateralele laptop-ului.

Ecranul cu panou IPS de 15.6 inch nu are rezolutie 4K ci Full HD, din punctul meu de vedere este mai mult decat suficient pentru aceste dimensiuni. Totusi vine cu un atuu important si anume rata de refresh de 144 hz ideala pentru gaming. De asemenea nu trebuie trecut cu vederea faptul ca suprafata ecranului este anti-reflexiva si nici culorile vibrante si luminozitatea buna.

In ceea ce priveste specificatiile hardware, laptop-ul nu este vreun varf de gama si nici nu isi propune asta, nu poate sa concureze cu laptop-uri de 3-4 ori mai scumpe dedicate gaming-ului la nivel PRO si bazate pe procesoare si placi video de top, totusi nu are o configuratie ce poate fi trecuta cu vederea.

Procesorul quad-core Intel Core i5 face parte din ultima serie scoasa pe piata de Intel si se recomanda ca un model cu performante peste medie, pregatit atat pentru gaming cat si pentru sarcini mai intensive sau lucrul in regim multitasking. Placa video este foarte ok pentru gaming fiind capabila sa ruleze in conditii optime si cu detalii video high (cu cateva mici exceptii) jocuri produse in 2018 si o sa se descurce onorabil si urmatorii ani.

Ii lipseste doar SSD-ul in locul hard disk-ului clasic, acesta ar aduce un plus semnificativ la capitolul performanta dar ar insemna un minus la capitolul spatiu de stocare. Din fericire hard disk-ul instalat de producator in acest laptop nu este unul lent cu viteza de 5400 rpm ci a fost ales un model rapid cu viteza de 7200 rpm. Astfel nu o sa fie lent si nici nu o sa se blocheze frecvent cand isi face actualizari Windows-ul sau cand lucrati cu mai multe aplicatii deschise.

Totusi daca va intereseaza in primul rand viteza puteti considera inlocuirea hard disk-ului cu un SSD pe slot SATA3 sau montarea, alaturi de hard disk, a unui SSD pe slot M.2 (este un pic mai scump acesta).

La capitolul conectivitate sta foarte bine, sunt suficiente porturi USB (inclusiv noul model USB tip C), iesiri si intrari audio, doua iesiri video digitale (Mini DisplayPort si HDMI), conector pentru internet / retea, cititor de carduri etc. Lipseste doar unitatea optica DVD si probabil nici nu o sa-i simtiti lipsa deoarece CD-urile si DVD-urile sunt folosite din ce in ce mai rar. La nevoie puteti achizitiona o unitate optica tip DVD-RW externa cu conectare pe port USB.

Cateva caracteristici mai putin intalnite pe laptop-urile accesibile ca pret si pe care le gasim pe acest model ar fi tastatura iluminata, rata de refresh de 144 Hz a ecranului si nu in ultimul rand senzorul accelerometru.

Acest senzor are un rol foarte important, de exemplu daca lucrati pe laptop intr-o pozitie mai incomoda si acesta va scapa din mana sau cade de pe o suprafata senzorul detecteaza caderea si opreste automat hard disk-ul, protejandu-va astfel de pierderea datelor.

In concluzie acest laptop HP OMEN 15-dc0018nq este o alegere foarte buna daca doriti ceva portabil de gaming la pret bun si cu dotari de top sau daca sunteti in cautarea unui laptop cu performante ridicate pentru diverse sarcini.

Sumar
Data
Numele produsului
HP OMEN 15-dc0018nq
Nota Redacției
51star1star1star1star1star

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.