Categorii
Televizoare

Star-Light 40DM5500 – Televizor LED Full HD 100 cm – Review

Star-Light 40DM5500 este in primul rand un TV cu diagonala de 100 cm foarte ieftin si se adreseaza persoanelor interesate de un televizor non-smart cu un raport cat mai bun pret / calitate si primeaza de asemenea dimensiunea ecranului la pachet cu o rezolutie Full HD, practic este foarte potrivit pentru cei ce doresc un TV LED clasic dar cu un ecran mare.

AICI pentru mai multe păreri si pretul zilei!

Aspect si constructie

Designul TV-ului este unul destul de clasic, mai exact nu iese in evidenta dar nici nu deranjeaza cu nimic. Carcasa de plastic de culoare inchisa este prevazuta cu un suport format din doua picioare ce asigura stabilitate buna, de asemenea ramele ecranului sunt destul de subtiri, chiar si in partea de jos ceea ce certifica faptul ca este un model produs recent.

Ecran si culori

Ecranul cu diagonala de 100 cm si rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli) este unul decent, nu se ridica la inaltimea ecranului de pe Samsung 43TU7092 dar si pretul este la jumate. Culorile sunt reproduse destul de corect, nu iese in evidenta vreo culoare si nici nu este suprasaturat, per total este destul de apropiat de realitate. Vine cu o rata de refresh standard de 50 Hz si este ideal pentru urmarirea posturilor TV dar si pentru filme, seriale si, de ce nu, jocuri daca aveti o consola de gaming.

Producatorul nu a lasat ecranul pur si simplu, au fost aduse niste optimizari la nivel de soft livrate sub numele de “Picture engancements” ce face culorile mai naturale si sunt disponibile de asemenea cateva moduri presetate ce fac imaginea mai buna in functie de ce vizionati la TV (filme, sport, standard etc.)

Utilizare de baza ca TV si extinsa pentru filme, muzica si poze

Desi am speficat la inceputul acestui review ca este un TV clasic fara functii SMART asta nu inseamna ca nu sunt prezente si unele facilitati ce extind functionalitatea. Astfel folosind portul USB disponibil puteti conecta un stick de memorie USB sau un hard disk cu fisiere media, audio sau foto si le puteti reda fara probleme pe TV, filmele / serialele sunt redate inclusiv cu subtitrare (in romana – cu diacritice).

Partea de TV clasic nu este chiar la un nivel basic ci TV-ul vine si cu un tuner digital integrat (DVB-C / DVB-T) ce permite vizionarea posturilor in format digital fara a fi nevoie de un decodor digital achizitionat de la furnizorul de servicii de cablu tv.

O exceptie sunt posturile TV digitale criptate ce sunt disponibile contra-cost (ex. HBO, Cinemax, Digi Film etc.) si pentru care este necesar un decodor, dar nu neaparat unul clasic ce presupune un alt dispozitiv de bagat in priza si inca o telecomanda ci puteti cere firmei ce furnizeaza cablul un card CI+ ce se conecteaza in slotul CI+ ce vine cu televizorul. Astfel puteti viziona si posturile tv digitale criptate folosind telecomanda televizorului.

Dotari secundare dar importante:

  • Conectivitatea este asigurata de un port USB, o iesire audio tip jack pentru conectare casti, 3 intrari digitale de tip HDMI, o intrare VGA si intrare tip Component.
  • Pe porturile HDMI si VGA puteti conecta media playere (ex. chromecast), console de jocuri video (Playstation, Xbox, Wii etc.) sau puteti folosi TV-ul ca monitor pentru PC / Laptop.
  • Consumul de energie electrica este mic (de aici si clasa energetica A+) si poate ajunge la maxim 70W (dar de regula este mai mic).
  • Il puteti monta pe perete sau in alt loc folosind un suport tv (neinclus in pachet) compatibil cu standardul VESA 200 x 200.
  • In cutie gasiti telecomanda, baterii pentru telecomanda, cablul de alimentare si manual de utilizare (include limba romana) alaturi de alte hartii.

Nota de final

Din punctul meu de vedere, Star-Light 40DM5500 este un televizor nu merita ratat daca va doriti un dispozitiv de dimensiuni generoase la cel mai mic pret. Este un TV ideal pentru dormitor sau chiar sufragerie datorita diagonalei mari a ecranului si se adreseaza celor ce nu sunt interesati de functii Smart pe TV si au nevoie de un TV de buget.

Urmați acest link pentru mai multe informații și părerile cumpărătorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *